Scheermes en slagroom: de eerste reacties (bijgewerkt)

Joeri van Putten met een pakketjeHet tweede beest schering en inslag is nu een kleine maand uit. De eerste reacties op de bundel zijn al binnen. Zo was ik te gast bij De Avonden, dat interview kun je hier terugluisteren. Een paar dagen na de presentatie schreef Joep van Ruiten een open, openhartige en vooral interessante brief aan mij. Die brief vormt ook de basis voor een recensie in het Dagblad van het Noorden waarin hij schrijft:

(…) een vluchtig en toch scherp portret van een groep jonge mensen die zich hebben verzameld  bij de oprit naar de overmijdelijk snelweg. Een vriendengroep, die met de kont tegen de krib leeft, in de geest van Titaantjes, de Vfjftigers, A Clockwork Orange, de Maximalen en Trainspotting. Je zou het Young Urban Poetry kunnen noemen. Wat vooral telt is dat Gaens (1982) zich nog niet wil vastpinnen. Dat hij bewust kiest voor de twijfel tussen afhaken en invoegen.

Daarnaast verschenen er recensies op cultuurbewust – “Schering en Inslag vertelt een boeiender verhaal dan menig roman” – en op Cutting Edge:

Vrienden die elkaar verlaten, vormt Dennis Gaens’ uitgangspunt voor ‘schering en inslag’ – een soort novelle vermomd als gedichtenbundel. (…) jawel, van draad over schering naar inslag tot stof vormt deze gedichtenbundel een ingenieus weefproces.

Tot zover. Joeri is er blij mee. Dat zie je zo.

One thought on “Scheermes en slagroom: de eerste reacties (bijgewerkt)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s