De dichter

De routeUitgaande sms, zaterdag, 11:23 uur:
Hey Sjors, ik heb de boot van half twaalf gehaald. Hoe straks verder?

Inkomende sms, zaterdag, 11:46 uur:
Ha Dennis! Super! Als je hier een half uurtje van tevoren bent, is ok! Je kunt me laten oproepen bij het infopunt.

Uitgaande sms, zaterdag, een half uurtje van tevoren:
Waar is het infopunt?

Dat bleek op MadNes niet bij de ingang te staan, maar midden op het festivalterrein. Toen ik me daar meldde en Sjors liet oproepen, zei de jongen achter de balie: “Jij bent de dichter, toch?” Ik knikte en hij sprak in zijn portofoon: “Info aan Sjors, ik heb de dichter hier voor je.”

Sjors nam me mee naar het podium waar ik moest optreden. Daar vingen twee vrijwilligers me op die zeiden: “Aha, de dichter. Goed dat je er bent.”

Later die avond keek ik met Kim naar twee BMX-shows. Bij de tweede was er een skateboarder bij, die was blijven hangen in de half-pipe. De host noemde iedereen bij voor- en achternaam behalve hem. “Dat was Ron, onze skateboarder.”

Misschien is het het eiland, misschien de kleine schaal van het festival, maar op MadNes blijk je samen te vallen met je functie. Op de camping knikten wildvreemden naar me en ik wist dat ze dachten: “Dat is de dichter.”

Voor mijn laatste optreden wilde een meisje met me op de foto. Ik nam aan dat het was omdat ik ‘de dichter’ was. Maar nee, een ander meisje riep: “Ze spaart baarden.”

Op Madnes

Net na afloop van mijn laatste optreden schoof nog iemand aan die vroeg of ik niet nog één mop wilde vertellen. Ik zei dat ik dat een vreemd verzoek vond, maar willigde in. Een vriend fluisterde hem iets in zijn oor waarna de jongen tegen mij zei: “Sorry, ik dacht dat je de comedian was.”

MadNes The Rits

2 thoughts on “De dichter

  1. Ik hou er niet zo van als men denkt dat personen compleet samenvallen met wat men denkt dat ze doen, maar in dit geval vind ik het wel erg aandoenlijk en gemoedelijk.
    En baarden sparen… tsja je moet toch wat als je als meisje er niet zelf eentje kan cultiveren?

  2. Pingback: Cut-up setlist | De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s