Ik was het niet

Crowdsurfen op laag water - Daniel VisAfgelopen zaterdag presenteerde Daniël Vis zijn debuut Crowdsurfen op laag water. Heuglijk nieuws, koop die bundel. Ik schreef onderstaand stuk voor die presentatie. 

Sorry, Daniël, ik was het niet die je thermoskan op een pilaar plaatste. Ik was een jongen die de thermoskan koffie mee naar school nam waar de rest vanaf bleef.

Ik had een vriend die altijd de betere spelcomputer had. Ik jatte een opvouwbare loep uit zijn kamer. Ik heb er misschien twee keer doorheen gekeken en toen ben ik het ding kwijtgeraakt.

In ieder geval het eerste jaar heb ik mijn koffiekan met oploscappuccino gevuld die ik uitdeelde aan onder andere meisjes. Misschien was dat het.

Een andere vriend woonde in een huis waarvan de achterdeur altijd openstond. Je kwam langs een schuur waar een grote vriezer – dat is iets anders dan een vriesvak – stond die gevuld was met huisgemaakte balkenbrei en zelf gevangen vis. Op de schuur stond een windwijzer die mijn vriend zelf gelast had – het was een haan op een pijl, de beste metafoor die er ooit bedacht is.

Binnen stond er altijd een op zijn minst halfvolle pot koffie op de warmhoudplaatje van het apparaat. Die vriend wilde trouwens onderwaterlasser worden. Dat lijkt me ook een fantastische metafoor voor iets.

Ik heb vrij snel geleerd filterkoffie te drinken, zwart zonder suiker. Ik had de thermoskan waar iedereen vanaf bleef, maar ik heb wel het idee dat er het een en ander van me gejat is. Al raakte ik de meeste dingen zelf kwijt.

Als je het goed bekijkt, is dat hoe het is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s