Kippen: week 1

Donderdag was ik in Amsterdam en zocht ik Becks op. Ze vroeg hoe het ging met de 500 woorden per dag.
“Goed, maar ik ben dan ook pas vier dagen bezig.”

Ik moest ook toegeven dat het moeilijk loslaten is. “Ik wil eerst het hele verhaal op papier krijgen voordat ik me om stijl druk ga maken. Tegelijkertijd is stijl waarschijnlijk het enige dat me gaat redden.”

Bij het schrijven van gedichten sta ik mezelf ook toe om eerst ontzettende rotzooi te schrijven, maar meestal begint een gedicht al met die ene fantastische regel. Die regel hangt als anker tussen alle troep. En het proces is veel korter: deze week de eerste versie, volgende week oppoetsen. Er is sneller een eindproduct.

“Ik weet nog niet wat er allemaal gaat gebeuren, daarom moet dat verhaal eerst op papier.”
“Dat lijkt me goed.”
“En als je gaat sprinten moet je niet te vaak je veters willen strikken.”
“Die zin heb je er dan alvast aan over gehouden,” zei ze.

Ik vind het zelf maar een matige zin. Maar je moet iets.

kippenweek1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s