Bloem & Brand

bloemgedicht“Hoe is het eigenlijk met je gedicht over Bloem afgelopen?” vroeg Jorina me vanmiddag.
“O ja, dat.” De laatste keer dat ik haar sprak had ik waarschijnlijk gelamenteerd over de de onmogelijkheid van die opdracht. Voor de uitreiking van de J.C. Bloemprijs werden alle genomineerden verzocht een gedicht geïnspireerd op Bloem te schrijven. Ik vond dat nogal pittig. Niet alleen stond de taal ver van de mijne, ook het sentiment en vooral de alomtegenwoordigheid van de dood (en het woord ‘dood’) maakten het moeilijk aanknopingspunten te vinden. Dat is geen waardeoordeel, dat is een observatie.

Maar hoe het daarmee was afgelopen weet ik: ik draag het gedicht regelmatig voor. Hoe het begonnen is, weet ik ook: bij het gedicht ‘Aanvaarding‘. Daarna gebeurde er van alles op een grote post-it en waren er een experiment met kittens, Peter te Bos en Thomas Acda.

Beter laat dan nooit: dit is dat gedicht, zoals ik het die middag voordroeg:

P.S.: Nog meer audio? De nieuwe ondercast is al een tijdje uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s